Wat is mentale training?

Met mentale training focussen we op de mentale aspecten die van invloed zijn op jouw prestatie. Daarbij kan je denken aan gedachten en gevoelens die invloed hebben op je prestatie, maar ook aan je concentratievermogen, doorzettingsvermogen, het omgaan met spanning en druk of de juiste beslissingen nemen op de juiste momenten. We kijken waar er nog winst te halen valt, zodat je er voor kan zorgen dat ook het mentale deel van je prestatie zo optimaal mogelijk is. 
 

 

Waarom mentale training?

Als sporter weet je maar al te goed dat je sterk moet zijn om goed te kunnen presteren. En met sterk wordt dan niet alleen het fysieke, maar ook het mentale gedeelte bedoeld. Je moet door kunnen gaan op de momenten dat het erop aankomt, je sport vereist concentratie en aandacht, doorzettingsvermogen, het maken van de juiste beslissingen op de juiste momenten, je moet goed kunnen communiceren met elkaar en om kunnen gaan met spanning. En zo zijn er op mentaal gebied nog veel meer dingen waar je je als sporter in kan ontwikkelen.

Met onze mentale trainingen proberen we je nog sterker te maken op mentaal gebied, leren we je om te gaan met de mentale factor van de sport, zorgen we er zo voor dat je nog beter voorbereid bent op het leveren van jouw prestaties. 


 
Met onze mentale trainingen proberen we je nog sterker te maken op mentaal gebied en leren we je om te gaan met de mentale factoren in je sport. 
 
 

Voor wie is mentale training?

De mentale trainingen van Focus Sportpsychologie zijn met name bedoeld voor sporters en atleten die graag iets willen bereiken in hun sport. Dat hoeft echt niet meteen te betekenen dat je olympisch kampioen wilt worden, maar als je jezelf graag wilt verbeteren en op alle fronten mentaal sterker wilt worden dan ben je bij ons aan het goede adres. 

Hoe gaat dat dan, mentale training?

Nee, we gaan je niet hypnotiseren. En nee, sportpsychologen kunnen je gedachten niet lezen. En nee, we zitten niet naast je terwijl je tissue na tissue leegsnuit op onze sofa. 

Het liefst maken wij eerst (gratis en vrijblijvend) kennis met jou. In zo'n kennismakingsgesprek van ongeveer een half uur vinden we het belangrijk om jou en jouw situatie beter te leren kennen. Op die manier kunnen wij ook beter inschatten of en hoe we je kunnen helpen. 

Na een kennismakingsgesprek volgt een intake. Zo'n intake is wat uitgebreider dan het kennismakingsgesprek en hiermee proberen we zoveel mogelijk aan je te vragen zodat we jou zo goed mogelijk kunnen helpen. 

Na de intake bekijken we wat we de sessies daarna gaan doen. Het kan zijn dat we graag met je in gesprek willen gaan, maar soms kan het ook fijn zijn dat we eens een training of wedstrijd meekijken of in gesprek gaan met bijvoorbeeld je coach. Alles uiteraard in overleg. Het kan ook zijn dat we je vragen om thuis, of tijdens je trainingen en wedstrijden, aan de slag te gaan met bepaalde dingen die in de  mentale training aan bod zijn gegaan. Het heeft namelijk geen zin om alleen dingen te leren of doen in onze sessies; uiteindelijk wil je dit zelf ook kunnen en goed onder de knie krijgen!

We hebben verschillende pakketten trainingen die we aanbieden. Kijk ook eens onder het kopje aanbod voor de mogelijkheden. We denken ook graag met je mee als je het liever anders ziet!

 

Mentale training is voor iedereen die een prestatie neer wil zetten.

 

We maken graag vrijblijvend kennis met je!