Testimonials

Hieronder kan je de ervaringen van verschillende sporters, trainers en verenigingen die hebben samengewerkt met Focus Sportpsychologie bekijken. 

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar wat ik voor jou kan betekenen, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via lieke@focussportpsychologie.nl

 

Lisa Bruijnincx
Roeien, 1-op-1 coaching

 

Met Lieke heb ik geoefend om mijn gedachten minder grip op mij en mijn prestaties te laten hebben.

 

Oorspronkelijk kwam ik bij Lieke met de droomvraag: "Hoe kom ik van de negatieve gedachten tijdens (voornamelijk) trainingen af?". Al gauw leerde ik dat hier geen magisch antwoord op is, maar dat ik wel kan leren omgaan met deze negatieve gedachten. Met Lieke heb ik geoefend om deze gedachten minder grip op mij en mijn prestaties te laten hebben. Ik sta nu beter stil bij wat ik voel en heb handvatten om hiermee aan de slag te gaan. In de afgelopen maanden heb ik gemerkt dat dit heel veel meer vrijheid en plezier terug in het trainen brengt.

 


Igor

Wielrennen, 1-op-1 coaching

 

Door de coronapandemie ben ik helaas het plezier in mijn sport (& dagelijks leven) kwijtgeraakt, waardoor ik een traject met Lieke ben gestart. In de sessies ben ik erachter gekomen welke waarden belangrijk voor mij zijn. Doordat ik mij bewuster ben geworden van deze waardes, weet ik steeds beter wat mij gelukkig maakt en waar ik naar op zoek moet als het even iets minder gaat.

 

Ik weet steeds beter wat mij gelukkig maakt en waar ik naar op zoek moet als het even iets minder gaat

 


Korfbalvereniging Oranje-Wit

Trainingspakket voor trainers

De werkwijze van Focus Sportpsychologie was prettig en daar zat een mooie opbouw in.

 

Wij zijn de samenwerking met Focus Sportpsychologie aangegaan omdat wij goede verhalen hebben gehoord, wat de moeite waard was om contact op te gaan nemen.

Het heeft ons, de club, opgeleverd dat de trainsters tot vele inzichten zijn gekomen en beter weten hoe met zaken om te gaan en daarnaast ook meer begrijpen waar bepaalde zaken vandaan kunnen komen.

De werkwijze van Focus Sportpsychologie was prettig en daar zat een mooie opbouw in.

 


Anniek
Braziliaans Jiu Jitsu, 1-op-1 coaching

 

Omdat ik plezier terug wilde en tegelijk ook om wilde leren gaan met de druk van mijzelf, ben ik op zoek gegaan naar een sportpsycholoog

 

Mijn naam is Anniek en ik doe aan Braziliaanse Jiu Jitsu. Deze sport kan ik echt mijn grootste passie noemen. Ik verloor op een gegeven moment het plezier in de sport omdat ik (te) graag wilde presteren. Omdat ik het plezier terug wilde en tegelijk ook om wilde leren gaan met de druk van mijzelf, ben ik op zoek gegaan naar een sportpsycholoog en kwam uit bij Lieke. Ik heb de samenwerking met Lieke als erg prettig ervaren en heb het plezier in mijn sport terug gevonden. Ik heb geleerd dat mijn emoties er mogen zijn en heb dit ook meer kunnen accepteren. Ik stap weer met plezier de (wedstrijd)mat op en het belangrijkste ook met plezier er weer vanaf! Lieke is erg betrokken en ik ben haar erg dankbaar.

 

Regionaal Talent Centrum Weert

Handboogschieten
Verschillende trainingspakketen voor sporters, trainers en ouders

 

Focus Sportpsychologie houdt rekening met de behoeften van de sporters en trainers

 

Wij zijn als RTC de samenwerking met Focus Sportpsychologie aangegaan omdat zij op het niveau van de sporters werken, zodat ze het allemaal begrijpen. Die samenwerking ervaren wij als zeer prettig. Focus Sportpsychologie houdt rekening met behoeften van sporters en trainers. We werken binnen het RTC  graag met Focus Sportpsychologie samen omdat het mentale gedeelte in de handboogsport van groot belang is. Onze sporters en trainers hebben door de sessies van Lieke verschillende vaardigheden aangeleerd die ze kunnen toepassen in het handboogschieten of training geven. De sporters leren bijvoorbeeld omgaan met wedstrijdspanning en de trainers hebben geleerd hoe ze dingen kunnen aanpakken als sporters van hun taak afwijken.

 

De sporters hebben geleerd om te gaan met wedstrijdspanning

 


Oscar

Wielrennen, 1-op-1 coaching

 

Ik vond de samenwerking met Lieke prettig en heb veel geleerd tijdens de sessies. 

 

Mijn naam is Oscar en ben een wielrenner. Ik heb bij Lieke een aantal sessies mentale training gevolgd. Het voornaamste wat ik geleerd heb tijdens de sessies is dat je niet altijd voldoening hoeft te halen uit het resultaat van een wedstrijd, maar wanneer je je persoonlijke doelen behaald hebt dit ook als positief kunt ervaren. Ik vond de samenwerking met Lieke prettig en heb veel geleerd tijdens de sessies.

 

Laura de Witt
Turnen, 1-op-1 coaching

 

Ik ben in een hectische tijd met een traject gestart en ik heb het heel fijn gevonden dat ik over alles kon praten wat er op dat moment aan de gang was. Naast dat het dus erg vertrouwd voelde heb ik geleerd om de dingen waar je geen invloed op hebt te accepteren en je gedachtes te filteren. Voor mij was het filteren van gedachtes een goede manier om alles op een rijtje te zetten zodat ik de juiste keuze kon gaan maken in m’n carrière. 

 

Ik heb het heel fijn gevonden dat ik over alles kon praten wat er op dat moment aan de gang was.

 


Yumiko van Diest

Roeien,  1-op-1 coaching

 

Ik heb geleerd mijn eigen gedachten soms wat minder serieus te nemen

 

De sessies die ik bij Lieke heb gehad, hebben mij geholpen om door middel van allerlei praktische oefeningen, mijn eigen gedachten soms wat minder serieus te nemen. Gedachten die je hebt kloppen nu eenmaal niet altijd. Ik heb geleerd om mijn gedachten er meer gewoon te laten zijn, en meer afstand van gedachten te nemen. Ik merk steeds meer hoeveel ik eraan heb, niet alleen met roeien maar ook in mijn dagelijks leven 😊!

 


 

Menno

Roeien, 1-op-1 coaching

 

Met een professional zitten is toch een hele andere ervaring

 

Begin dit jaar langs gegaan bij Lieke om te kijken of er winst op het mentale vlak van sport te behalen is. Zelf vaak boeken gelezen en strategieën geprobeerd maar met een professional zitten is toch een hele andere ervaring. Het concreet maken van wat je hoofd doet tegen stress en hoe je daar mee om gaat heeft me veel opgeleverd. Ik was nog nooit zo ontspannen maar tevens zo klaar om mezelf fysiek en mentaal eraf te leggen op een wedstrijd. En toen ik richting het einde van het traject volledig van onderwerp wilde veranderen was daar ook nog ruimte voor. Kortom, een prettige, nuttige en fijne samenwerking!

 

"En toen ik richting het einde van het traject volledig van onderwerp wilde veranderen was daar ook nog ruimte voor."

 

 


Eindhovense Studenten Roeivereniging Thêta

Verschillende trainingspakketten voor roeiers, coaches en stuurtjes

 

De afgelopen jaren werken met Focus Sportpsychologie waren echt top

 

Wij zijn met onze roeivereniging bij Focus Sportpsychologie terecht gekomen doordat we al jaren tegen het probleem aan liepen dat onze roeiers en coaches een immense mentale uitdaging aangingen, zonder eigenlijk enige voorbereiding of psychologische training gehad te hebben.
De afgelopen jaren werken met Focus Sportpsychologie waren echt top. De verschillende trajecten met de ploegen verlopen vloeiend, zijn vrij voor input van de roeiers zelf, en staan vooral in het teken van het helpen van de sporters. De roeiers voelen zich hier echt door geholpen, vooral het ploeg gevoel en de dynamiek onderling is enorm versterkt door de sessies.
Iedereen herinnert zich nog wel het doorzettingsvermogen simuleren door middel van het ademen door een rietje na wat oefeningen gedaan te hebben! Al met al zijn wij enorm tevreden met de kwaliteiten en samenwerking.

 

De roeiers voelen zich echt geholpen, vooral het ploeggevoel en de dynamiek onderling is enorm versterkt door de sessies

 


Satya den Boer,

Wielrennen & voetbal, 1-op-1 coaching

Dankzij de sessies ben ik erachter gekomen wat voor mij belangrijke waarden zijn en de 'documenten' (of hoe je het ook zou noemen) die ik heb meegenomen vanuit de sessies heb ik een mooi plekje gegeven op mijn kamer zodat ik mezelf daar vaak aan kan herinneren. Dat zorgt ervoor dat ik alles met plezier kan doen, aangezien dat mijn belangrijkste kernwaarde is. De sessies hebben mij dus zeker geholpen en ik vond het ook heel leuk om er op die manier achter te komen wat voor mij belangrijk is.

 

Dankzij de sessies ben ik erachter gekomen wat voor mij belangrijke waarden zijn