Met de MARATHON PREP haal je alles uit jezelf

en zul je optimaal genieten van je race.

Als fanatieke sporters hebben wij het zelf ervaren - je wil gewoon het beste uit jezelf halen. Maar dat is niet altijd even makkelijk.
Zelf zijn we tegen verschillende dingen aangelopen - van een flinke hongerklop tot het gevecht met je eigen gedachten op moeilijke momenten. Van blessures en het net overbelasten van je lichaam tot het te lang doorlopen op oude schoenen.
En ja, onderweg leer je, doe je kennis op, en weet je steeds meer over je jezelf en je eigen lichaam.


Maar wat nu als we dat mooie proces van jezelf steeds beter leren kennen en steeds beter alles eruit kunnen halen écht goed gaan doen?

Wat nu als we jouw prestatie eens vanuit alle hoeken gaan bekijken?


Hoeveel meer zou je dan nog kunnen bereiken? 


Halve en hele marathonlopers kunnen bij ons terecht voor:

 

• een optimale voorbereiding op je (halve) marathon op gebied van voeding

• een optimale voorbereiding op je (halve) marathon op het mentale vlak

• een trainingsschema en advies op gebied van fysieke training

 

• een programma van 12 weken met toegang tot een online academie, contact met experts en medelopers tijdens live sessies, te volgen op je eigen tempo

 

Na dit traject:

- Kan je alle (vervelende of onverwachte) gedachten, gevoelens en situaties die je tijdens je race gaat tegenkomen aan. Je weet tijdens je race precies te schakelen naar wat je op ieder moment nodig hebt en je kan daarom makkelijker alles uit jezelf halen.

- Voel je je helemaal klaar voor je race als je aan de start staat. Je weet hoe je met de wedstrijdspanning om kan gaan en kan dit helemaal handelen.

- Voel je dat je jezelf kan motiveren, dat je er alles uit kan halen en dat je heel gericht je race uit kan lopen om mentaal het beste uit jezelf te halen. Je weet waar je het voor doet en kan jezelf trots maken.

- Heb je je lichaam voor je race zo goed gevoed dat je weet dat je lichaam de optimale progressie uit je trainingen heeft gehaald. Het heeft alle benodigde voedingstoffen binnen gekregen, en je lichaam is er klaar voor om te lopen. Je kan je lichaam voor, tijdens en na een training de voeding geven die het nodig heeft om te kunnen groeien in het lopen.

- Sta je aan de start van je (halve) marathon en heb je niet alleen een plan voor je voeding tijdens je race, je hebt er ook al mee geoefend. Dus je wéét hoe je lichaam reageert en je kan je lichaam tijdens de race voeden. Zo weet je zeker dat je je lichaam er niet alleen doorheen sleept, maar dat het ook echt optimaal ondersteund wordt door je voeding. Je voelt je zeker in je eigen plan en kan zo het beste uit je lichaam halen.

- Heb je een passend trainingsschema gevolgd en fysieke trainingstips kunnen toepassen. 


 Het was mooi dat ik door dit traject in verbinding kwam met waarom ik hardlopen zo leuk en belangrijk vind.

- Iris, deelnemer MARATHON PREP 2023


Jouw coaches

Lieke Bloemendal

 

Hallo daar! Ik ben Lieke Bloemendal, sportpsycholoog VSPN® bij Focus Sportpsychologie. Ik gun jou dat jij gaat snappen hoe je gedachten en gevoelens werken, zodat je er beter mee om kan gaan en zo alles uit jezelf kan halen. In het MARATHON PREP traject zit al mijn kennis en liefde voor de sport en ook voor dat gekke & mooie brein van ons.

 

Ik heb de mentale kant van het traject opgezet met:

 

- Jarenlange ervaring als sportpsycholoog VSPN®, waarvoor ik een post-academische opleiding heb gevolgd.

 

- Kennis dankzij opleidingen op gebied van sportpsychologie, ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en MI (Motivational Interviewing)

 

- Mijn ervaring met vraagstukken van cliënten die ik de afgelopen 10 jaar heb begeleid en veel voorkomende onderwerpen van gesprek

 

- Heel veel liefde voor de sport!

 

Dirk Verbraak

 

Al lang geleden wist ik dat voeding en sport passies waren. Als sportdiëtist begeleid ik duursporters op het gebied van voeding en prestatie. Voeding kan bepalend zijn op een wedstrijd of tijdens een (halve) marathon. Door mijn werk bij Team Jumbo-Visma, kan ik theorie en praktijk optimaal aan elkaar verbinden. Tijdens de MARATHON PREP wil ik je vooral veel praktische tips en handvaten aanbieden waar jij echt verder mee kan.

 

Ik heb de modules over voeding opgezet met:

 

- Jarenlange ervaring als diëtist, waarbij ik voldoe aan het Kwaliteitsregister paramedici. De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd tot sportdiëtist, waarbij ik mij met name richt op hardlopers, triatleten en wielrenners.

 

- De ervaring die ik heb opgedaan in mijn prachtige baan bij Woldtour ploeg Team Jumbo-Visma.

 

- Kennis die ik heb opgedaan in verschillende opleidingen, waaronder een Post HBO Sportdiëtiek, HBO Voeding en diëtetiek, LOI gewichtsconsulent, Fitnesstrainer A en VBO consumptief/koksopleiding

 

Naast Dirk en Lieke zul je nog meer experts terug gaan zien in de MARATHON PREP. 

 

 

Bas Pierik - Bewegingswetenschapper

 

Zo zal fysiotherapeut en bewegingswetenschapper Bas Pierik een trainingsschema voor je opstellen. Bas zal zich ook aansluiten bij een aantal van de live sessies, waarin je hem vragen kan stellen. En in de online academie legt hij je meer uit over de fysieke kant en trainingsleer rondom hardlopen. 

 

 

 

 

 

 

Ron van der Sluijs - Expert materiaal

 

Ron van der Sluijs van RonforRun zal je in de academie ook terug zien komen. Hij heeft een hardloopspeciaalzaak in Maastricht en geeft je advies over jouw materiaal. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij de aankoop van nieuwe schoenen en hoelang kan je daar goed op doorlopen? Ron legt je als professional alles uit. 


De video’s in de online academie met duidelijke uitleg die nog terug te kijken zijn vond ik heel fijn.

- Karina, deelnemer MARATHON PREP 2023


De optimale voorbereiding

Dankzij de gecombineerde aanpak van de MARATHON PREP krijg jij een optimale voorbereiding op je (halve) marathon.

Een (halve) marathon lopen doe je niet zomaar, toch?

Dus als je het doet, dan wil je het ook goed doen en er alles uithalen wat erin zit.

Hoe gaaf zou het zijn als je straks aan die start kan staan en dat je kan voelen dat je alles gedaan hebt om te kunnen gaan knallen.

Dat je weet dat je ieder moment kan schakelen in je hoofd, dat je technieken kent waardoor je met alle (onverwachte) situaties, gedachten en gevoelens om kan gaan en dat je er mentaal het beste uit kan gaan halen.

Dat je weet dat je fysiek ook de juiste trainingen hebt uitgevoerd. Dat je je trainingsschema aan hebt kunnen passen op jouw lichaam en dat je lichaam er echt klaar voor is. 


Maar dat niet alleen; dat je er ook op kan vertrouwen dat je je lichaam goed gevoed hebt tijdens je trainingsperiode en dat je ook tijdens je race de juiste voeding kan gebruiken. Zo kan je ook goed voor je lichaam zorgen, je weet precies wat het nodig heeft om een geweldige prestatie neer te gaan zetten.

Ga jij samen met ons voor een PR?

De video’s zijn fijn en zitten vol goede informatie en opdrachten.

- Karina, deelnemer MARATHON PREP 2023

 

Ik heb een boel meer inzichten gekregen op het gebied van voeding en vocht voor/tijdens/na hardlopen en ben me bewuster van de mentale processen en dus ook hoe ik hiermee zou kunnen omgaan bij het hardlopen.

- Iris, deelnemer MARATHON PREP 2023

 

Door de video’s en opdrachten ga je echt aan de slag met de informatie en sta je erbij stil. De coaches luisteren goed naar je tijdens de livesessies.

- Deelnemer MARATHON PREP 2023

De begeleiding

In de online academie vind je 6 modules met diepgaande masterclasses op video waarin we jou heel praktisch begeleiden om je wat betreft voeding, het mentale en het fysieke gedeelte van het lopen naar een nog hoger niveau te tillen. Door het volgen van de masterclasses kan jij straks tijdens je (halve) marathon het beste uit jezelf gaan halen omdat je precies weet wat je kan doen om vol vertrouwen te lopen en je eigen grens op te zoeken.

Er worden 5 online groepssessies georganiseerd waarin we verdere verdieping geven.
De opdrachten die je in de academie uitvoert zullen we samen bespreken tijdens de live sessies. Op deze manier leg je contact met andere lopers en leren we van elkaar. Zo zullen we o.a. gezamenlijk mentale oefeningen gaan uitvoeren en kun je jouw eetpatroon indienen om te bespreken met de sportdiëtist en andere deelnemers.
Tijdens de live sessies kun je ook je vragen stellen aan onze sportdiëtist en sportpsycholoog en zullen we ook ingaan op het onderwerp training, waarvoor we een ervaren trainer en marathonloper laten aansluiten bij 2 van deze sessies.

We zetten regelmatig iets extra’s voor je klaar. Bijvoorbeeld nieuwe video’s waarin we meer vertellen over de meest gemaakte trainingsfouten of waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe schoenen. We geven je daarnaast extra informatie over de onderwerpen die jij zelf aandraagt. Zo kan het zijn dat we een video maken die nog dieper ingaat op één van de vragen die jij tijdens een live sessie stelt. Zo blijft er geen vraag onbeantwoord en ga jij toegang hebben tot alles wat je nodig hebt om een geweldige tijd te gaan lopen voor jezelf.


Mede door de MARATHON PREP heb ik ondanks een blessure in de trainingsperiode voorafgaand aan mijn halve marathon toch nog heel goed kunnen lopen. Super blij met mijn tijd!

- Deelnemer MARATHON PREP 2023Loop jouw ultieme race.

 

Haal het beste uit jezelf.

 

Sta vol vertrouwen aan die start.

 

Weet precies wat je moet doen om alles eruit te halen.

Doe jij ook mee met de MARATHON PREP?

Je bent meer dan welkom! 

 

Je kan je inschrijven t/m 20 januari!

Even praktisch

Wat krijg je in de MARATHON PREP?

  • Toegang tot de MARATHON PREP academie met 6 verschillende modules en meer dan 20 masterclasses die je volgt waar en wanneer je dat wilt, op je eigen tempo.

 

  • Verschillende praktische en toepasbare oefeningen die je terug kan vinden in de verschillende modules,

 

  • Vijf online live sessies, waarin we ons samen verder verdiepen, je andere lopers ontmoet en waarin jij je vragen kan stellen

 

  • Regelmatig een extraatje van ons, een bonus. We delen een inzicht of geven je extra verdiepende informatie. Daarbij stemmen we af op de vragen van alle deelnemers.

Wat komt er aan bod in de verschillende modules?

Module 1

In module 1 vind je verschillende masterclasses die in gaan op zowel de mentale kant van het lopen als op gebied van voeding. We gaan in op het begrip psychologische flexibiliteit en zullen kijken wat je kan helpen om mentaal flexibel om te kunnen gaan met alles wat er tijdens een race kan gebeuren. Daarnaast zul je meer gaan leren over accepteren en hoe je dat nou eigenlijk doet. Op het gebied van voeding gaan we het hebben over je dagelijks eetpatroon en nemen je mee in de belangrijkste aanpassingen die je hierin kan doen.

Module 2

In module 2 gaan we dieper in op voeding tijdens je trainingen en je uiteindelijke race. Door de masterclasses in deze module te volgen maak je stap voor stap een plan waarin terugkomt welke voeding op welk moment voor jou geschikt is.

Module 3

In module 3 gaan we het hebben over wedstrijdspanning. Als je een paar maanden of langer hebt getraind voor een wedstrijd kan het namelijk best zijn dat je wat (lichte) spanning voelt voor een wedstrijd. Je wil het wel graag goed doen en het beste uit jezelf halen toch? Je krijgt tips over hoe je om kan gaan met gedachten en gevoelens die je voorafgaand of tijdens de race hebt. Daarnaast leer je ook hoe je jezelf hierin kan trainen en wat je kan doen om dit te oefenen.

Module 4

In module 4 staan supplementen centraal. We nemen je mee in het aanbod aan supplementen en zullen bespreken welke wel en geen effect hebben op je prestatie of je gezondheid. Een specifiek supplement kan voor de ene persoon wel en voor de ander geen nut hebben. Al deze situaties zullen we uitgebreid bespreken in de verschillende masterclasses in module 4.

Module 5

Module 5 heeft als onderwerp “diep kunnen gaan”. Hoe zorg je er nu voor dat je alles uit een race kan halen? We gaan kijken wat jij nu eigenlijk belangrijk vindt in een race en als loper. Waar doe je het eigenlijk voor? Want als je dat weet, dan kan je er ook écht voor gaan. In de laatste masterclass van deze module kijken we ook nog even terug naar de vorige modules om te kijken welke skills uit welke modules je kan gebruiken om alles eruit te gaan halen.

Module 6

In module 6 maken we het helemaal af door op mentaal- en voedingsvlak een wedstrijdplan op te stellen. Hierin bundelen we alle vaardigheden en kennis die we in de vorige modules behandeld hebben. Zo weet jij straks precies wat je kan doen voorafgaand aan én tijdens je race om er voor jezelf een succes van te maken!

Wanneer start de MARATHON PREP?

Op 29 januari 2024! 

Precies op tijd om jou voor te bereiden op jouw voorjaarsloopjes. 

Je kan je inschrijven t/m 20 januari. 

Hoelang duurt het traject?

Het traject duurt 12 weken.

Gedurende die 12 weken worden er 5 live sessies georganiseerd en ontvang je een aantal bonussen van ons. Ondertussen doorloop je zelf de modules uit de online academie.


Maar wees gerust, je krijgt nog gedurende een half jaar toegang tot de online academie en je kan die geheel op je eigen tempo afronden. Dus neem gerust lekker de tijd om alle video’s en oefeningen te doorlopen. En wil je sneller gaan? Dat kan natuurlijk ook gewoon. Je bepaalt helemaal je eigen tempo. 

Wat is de prijs van het traject?

We bieden je dit traject aan voor 199,-  euro.

Hoe kan ik me inschrijven?

Door hierboven "de MARATHON PREP" in je winkelwagentje te zetten en af te rekenen. Heel simpel dus!

We nemen na jouw aankoop zo snel mogelijk contact met je op. 

Je kan je inschrijven t/m 20 januari

Hoe zit het met de live sessies?

Wanneer je aan de MARATHON PREP deelneemt organiseren wij vijf live sessies voor jou en de andere deelnemers. We zien elkaar dan online en verdiepen ons verder in één van de onderwerpen die in het traject aan bod komen. Je kan in deze sessies vragen stellen over die onderwerpen en je ontmoet andere deelnemers die net als jij een (halve) marathon gaan lopen. Samen maken we een verdiepingsslag in deze sessies.

Wat bedoelen jullie met een bonus?

Gedurende het traject zullen we je regelmatig een bonusvideo aanbieden. Je krijgt dan een extra video met een mooi inzicht van ons of nieuwe informatie van een gastspreker. Deze bonusvideo’s nemen wij nog tijdens het traject op, zodat we deze kunnen afstemmen op de vragen van jou als deelnemer.

FAQ's

Krijg ik ook een trainingsschema?

Ja! Bewegingswetenschapper Bas Pierik is verbonden aan ons traject en zal voor jou een passend trainingsschema maken als je daar behoefte aan hebt. Mocht je daar vragen over hebben, dan kan hij die ook zeker beantwoorden tijdens één van de live sessies waar hij bij aansluit. 

Is dit voor ieder niveau?

Jazeker.

Het traject is zo opgezet dat ieder niveau loper mee kan doen en is er juist op gericht dat ieder op zijn eigen niveau het beste uit zichzelf kan halen. Welke tijd je dan loopt maakt ons echt niet uit!

Kan ik een preview krijgen om te zien of het bij me past?

Check vooral onze instagram (@de_marathon_prep) en ons YouTube kanaal (www.youtube.com/@Demarathonprep) alvast eens voor een gratis voorproefje 

Heb je nog vragen of twijfels na het kijken van deze video’s? Neem dan gerust contact met ons op via lieke@focussportpsychologie.nl.

 

Ik heb al vaker een (halve) marathon gelopen, is dit dan wel wat voor mij?

Dat ligt er helemaal aan of je graag meer wil weten over voeding en/of de mentale kant van het lopen.

Heb je het gevoel dat je meer uit jezelf zou willen en kunnen halen?

Of vind je het gewoon een cadeautje aan jezelf om hier een keer écht in te duiken en meer over te weten te komen?

Wellicht is ons programma dan wel echt iets voor jou.

Twijfel je? Mail (lieke@focussportpsychologie.nl) ons dan gewoon even met je twijfels, dan denken we graag met je mee.

En we zullen het ook eerlijk aangeven als we denken dat het programma niets voor jou is. Daar hebben we toch allebei meer aan?

Ik wil me nu nog niet inschrijven of ben te laat met inschrijven. Kan ik nog later aanhaken?

Wij hebben er bewust voor gekozen om met één groep tegelijk te starten. Zo kunnen wij onze aandacht helemaal en volledig aan deze groep deelnemers geven, voor 12 weken lang.


Er zullen 5 live sessies plaatsvinden in deze 12 weken.


Doe je mee dan krijg wel je een half jaar lang toegang tot onze academie, en kan op je eigen tempo alle modules doorlopen. Je kan dus ook zelf wat later starten als dat je beter uitkomt, stel dat je bijvoorbeeld op vakantie bent op de startdatum. En voor de live sessies kan je ook gewoon online inbellen vanaf je vakantiebestemming!

We bieden je ook de mogelijkheid de livesessies later terug te kijken als je hier niet bij aanwezig kan zijn.

De volgende ronde van de MARATHON PREP start op 29 januari 2024. Je kan je hiervoor inschrijven t/m 20 januari.

Ik zou graag individueel met jullie willen sparren omdat ik een vraag over voeding/mentale vraag heb, kan dat?

Tijdens het traject kan je zeker ook vragen stellen aan ons tijdens de live sessies. Dit is echter altijd in een groep van meerdere lopers.

Wil je echt individueel met ons sparren en heb je een specifieke hulpvraag aan ons dan is een individueel traject wellicht passender. We kunnen dan diepgaander op je persoonlijke situatie in gaan.

Twijfel je of je individueel of in de MARATHON PREP aan slag wil?
We denken graag met je mee over wat het beste past in jouw situatie.

Voor vragen over de mentale kant van het lopen kan je contact opnemen met Lieke via lieke@focussportpsychologie.nl.


Voor vragen over voeding kan je contact opnemen met Dirk via info@sportdietist-dirkverbraak.nl.

We denken graag met je mee